Sa nu-ti fie frica de intuneric..

Sa nu-ti fie frica de intuneric cand ai pantofi noi.

I. Statia
statia nu era prea plina la ora aia, puteai sa numeri pe degete oamenii care misunau in stanga si in dreapta, doar intunericul statea nemiscat. era intunericul pur, de dupa lasarea soarelui, iar ceasul arata mai mult de ora 12 seara…

doi oameni vorbeau, unul vorbea mai mult.

pe asta-l stiu ma, il stiu, ce masina are?(se pleaca in fata) are mazda 3, il stiu ma, e prieten cu mine, si-a luat mazda 3.
uite-l si pe asta, are faruri cu halogen, din alea sunt, poai ce ma doare capul de la farirule lui, sunt cele mai tari faruri, de asta se vad asa, mai exista si pe heliu, dar alea’s mai rare

l-am mai vazut pe undeva, are figura aia de om boem, parul carliontat, barba, poarta o camasa gri descheiata la 2 nasturi. ultima oara l-am vazut la terasa. canta “casuta noastra” ca sa-si poata cumpara o bere, dar pare domn…un domn ce doarme pe strada

un domn boem intervine.

pustiule, te pricepi la chimie?…te pricepi la chimie pustiule?

asa si asa, nu mi-a placut atat de mult (in tot acest timp se uita dupa masini si “recunostea” soferii)

femeia asta pare tarfa, o tarfa batrana, stilata, foarte slaba, cu parul albit din timp, dar vopsita in blond. are picioarele mai slabe decat 2-3 degete de ale mele, mersul foarte apasat sta dreapta. poarta o fusta scurta, colanti si o bluza mulata, ruj pe buze si pe dinti iar ochii facuti peste masura cu fard.

nu te supara ai o tigara?

nu mai am, asta e ultima…(avea pachetul aproape plin…inca se mai uita la masini)

II. Autobuzul

m-am rugat sa nu urce, dar toti, pustiul si prietena lui, domnul boem, tarfa blonda, au urcat in autobuz. m-am asezat pe un scaun pentru ca autobuzul era aproape gol, doar doua fete care vorbeau, un batran care se uita pe geam si soferul..

conversatia continua.

ma pe asta-l stiu, il cunosc pe sofer, ia uite ma s-a angajat la ratb. a lucrat la taxiuri o perioada iar acum este sofer pe autobuz, ma duc sa-l salut cand cobor, trebuie sa ma recunoasca, uite, de asta ne-a deschis usa (prietena lui n-a schitat niciun gest in tot acest timp)

omul asta cu par alb, si-a cumparat recent o pereche de pantofi, ii tine in cutie, pot spune ca si-a facut cadou de ziua lui dar nu-l cunosc. se uita speriat in stanga si in dreapta, nu-i vine sa creada ca ajunge tarziu acasa la varsta de 80 si ceva de ani, se incalta cu pantofii pentru prima oara, si cine stie, poate si pentru ultima oara. observ ca-l doare in picior. nu schiteaza niciun gest ci doar miroase a frica, ii este frica de noapte, de intuneric, de oamenii din autobuz, de sofer, de cei doi care vorbesc, de mine…

One Response to “Sa nu-ti fie frica de intuneric..”

  1. cu chimia ta cu tot, toate însemnările mele, regretele şi tot au loc la sfârşitul caietului de chimie, asta din anul cu avortul, de când din gina curge numai cerneală neagră, e o târfă a ntâia, tac-su ginecolog, tot bătând-o la cap, a îndemnat-o fără să-şi dea seamă să şi-o tragă cu toţi de pe strada cu băcănia.
    cât despre întunericul ăla, ai atins ce era mai profund în mine, de fapt nimic nu e profund, dar nu se pune.
    omul cu păr alb, mă întristează, nu ţi e groază că vei îmbătrâni? vei muri dragule, sper să nu mori cum a murit getuţa, după ce o internaseră la spitalul ăla de nebuni de pe 63, (ajungi cu metroul uşor) şi a tras pe nas ceai verde că i aruncaseră ţigările, erau vremuri de vremuri nene, lucky strike erau în vogă, da..apăreau şi în vogue..
    revenind ..la getuţa, getuţa avea un copil, un copil de copil, nu a stat decât 4 ani în spatele gratiilor, a încercat să ucidă mustăcioşii, era fixisit.
    era mândră şi frumoasă şi nebună.
    şi a murit bând otravă de şoareci cu vodkă.
    apoi s-a aruncat, de scârbă, oricum murea..
    dar nu era o moarte fabuloasă.
    tu cum vei muri?

Leave a comment